Co jako bude na tý vodě…

with Žádné komentáře

Instruktážní článek, aneb co byste měli vědět před odjezdem na naši vodáckou akci…

Jaká řeka

Dle hlasování, které probíhalo od března letošního roku, se vítěznou řekou stala Ohře. Takže jedeme na Otavu.

Odkud a kam

Protože i cesta, může být cíl, vše se může změnit. Ale náš vodácký guru Dan, který je kapitánem celé výpravy, nám jako výchozí bod zvolil Velké Hydčice http://www.sdhvelkehydcice.cz a jako cíl Strakonice.

Kdy a kde

Centrální odjezd z Kolína je ve čtvrtek 18.6. v 16.00hod. směr Český Šternberk, kde připojíme lodě a jedeme směr Velké Hydčice, kde se nocuje do pátku. V pátek přejezd do Střelských Hoštic (http://www.kemphostice.cz/), odtud v sobotu ráno do Katovic (http://katovice.otava.info/) a v neděli dopoledne přejezd do Strakonic. Odjezd domů ze Strakonic je naplánován na cca 15hod.

 

Vybavení

Vodácké vybavení, tedy lodě, pádla(ne vesla), záchrané vesty, barely, provazy si pronajímame od společnosti Povoda(http://www.pujcovna-lodi.cz/ -poznáváte tu vodáckou holku na první straně ;)). Ostatní je na nás. Tedy zajistěte si stan, spacák, oblečení na loď – doporučuji nějaké staré boty do vody; proti slunci u méněvlasých něco na hlavu, delší rukávy, kalhoty přes stehna;dále frak, klobouk a lakýrky na večerní návštěvu putyky a nějakou teplou deku, lépe pak spacák, protože od vody táhne. Michal kdysi spával v igelitovém pytli, ale je fakt, že musíte počítat s omezeným přísunem vzduchu a ráno budete trochu spařený. Rozbijte prasátka, zadarmo už dnes nic není-takže prachy sebou. A raději nějakou pláštěnku. Déšt nikdy nespí.

U jídla a pití  se meze nekladou. Ale jelikož budeme každý večer ubytováni v kempu se stánkem, jistě tam něco k jídlu dostaneme. Komu se ekluje jíst 3dny, 3x denně ostravskou klobásu s chlebem, může si dát chleba s hořčicí. Veganské stánky na cestě opravdu nejsou,ale kdo má rád tuto stravu na přírodní způsob, trávy je tam koneckonců všude dost. Tvrdý alkohol je za jízdy zakázán, ale VRF(vodka,rum,fernet) se nepočítá.

Pro vodácké nimrody

Kdy by snad chtěl podrobně studovat, kudy má co jet, čtěte na

http://www.padlo.cz/otava/kilometraz/

Počasí

Bohužel to asi nebude ideální, čtvrtek ještě slunce, teplo a jasno, ale od pátku oblačnost, teploty kolem 20st., místy přeháňky.

Z hlediska účasti se opět nezdařilo zajistit účast všech členů BeBe, což považuji za osobní selhání, ale na mou obranu, věděli to všichni více jak 3. měsíce dopředu a tak se mohli zařídit. Neúčast, která se pochopitelně u členů BeBe neomlouvá, je hlášena od Jirky, který tak dlouho váhal s dovolenou, až z toho jede na svatbu(myslím, že ne svoji), a od Libora, který bude raději doma, na staveništi, než aby s námi poseděl u ohně, buřta a pivka. Na poslední chvíli se vzpamatoval Pelech, který sice bude mít jen 50%ní účast, jde se koukat na Krávy(tze) Lenyho, ale přesto dorazí. PePe přijede o den déle, protože Euro kleslo a prodejní kvóty IBM se zvýšily.

[google-map-v3 shortcodeid=“TO_BE_GENERATED“ width=“350″ height=“350″ zoom=“12″ maptype=“roadmap“ mapalign=“center“ directionhint=“false“ language=“default“ poweredby=“false“ maptypecontrol=“true“ pancontrol=“true“ zoomcontrol=“true“ scalecontrol=“true“ streetviewcontrol=“true“ scrollwheelcontrol=“false“ draggable=“true“ tiltfourtyfive=“false“ enablegeolocationmarker=“false“ enablemarkerclustering=“false“ addmarkermashup=“false“ addmarkermashupbubble=“false“ addmarkerlist=“Velké Hydčice{}1-default.png“ bubbleautopan=“true“ distanceunits=“miles“ showbike=“false“ showtraffic=“false“ showpanoramio=“false“]