Premiér pro rok 2009 zvolen

with Žádné komentáře

Jak informovala agentura Reuters, byl včera krátce před půlnocí zvolen premiér BB pro nadcházející fuknkční období. Stal se jím dlouholetý člen úzkého jádra Filip Šádek. Dle informací, které pronikli ze zákulisí Lieoborova Clubu, kde volba probíhala, byly volby provázeny obstrukcemi, mnoha falešnými volebnímí lístky, neúčastí černých volebních duší a teprve třetí volba přinesla vítěze. „Jsem rá(th), že je volba za námi,“ prohlásil odstupující premiér. Po volbě pokračoval program přijímáním nových členů a řešení stížností na stávající. Výsledkem bylo přijetí nového člena Tomáše Martínka za právoplatného člena sdružení BB, prozatím bez portfeje, a podmínečné vyloučení ministra vnitra s odkladem na 1 rok.

„Díky všem, kteří mne volili a doufám, že přesvědčím i ostatní, že má volba je tím nejlepším řešením pro pokračování cesty, kterou jsem před dvěma lety v této pozici nastavil. Děkuji předchozímu premiérovi za příkladnou práci pro sdružení a přeji mnoho zdaru v opozici“, sdělil nový premiér po svém zvolení.

Následovala ostrá diskuze o finančním vyúčtování, kdy ministr financí tvrdě hájil názor, že „0 je prostě 0„, tedy že rozpočet na příští rok je v zásadě jednoduchý. Opozicí mu byly všechna ostatní ministerstva, ale proti jeho pádnému argumentu neměla jedinou šanci – 0 je prostě 0. Následoval stručný přehled činností ostatních ministerstev, kdy kromě ministerstva školství udělali v podstatě hovno. Diskuze vyvrcholila zjištěním, že ministr vnitra se ra(th) pachtuje s oranžovou vládou, čímž byl definitivně vymazán ze všech telefonů ostatních ministrů a od Té doby se neúčastnil dalšího jednaní-vlastně tam vůbec nebyl a na jeho místo zasedl jakýsi Kohoutek. Informace o něm nejsou doposud známy.