BeBe DNES – mimořádné zasedání

with Žádné komentáře

ozhovor s premierem:       Je to velká pocta

MF DNES – BEZBAB

 29.–30. 11. 2003

Zprávy z mimořádného zasedání organizace BB

Volba premiéra BB   ●  Přijetí nového ministra BB ● Tradiční zábava

                                                                       

SKVRŇOV – Jan Mrzena, premiér BB, to je hlavní událost setkání výkonného výboru organizace BB.

29. listopadu byl zvolen nový premiér organizace BB. Volby se  účastnily všichni ministři BB, nebo-li otcové zakladatelé. Ještě před samotnou volbou nového premiéra bylo na programu přijetí nového člena organizace BB. Plnou většinou hlasů (tzn. všichni ) byl Tomáš Bláha přijat do této organizace, kde bude zastávat vysokou stranickou funkci ministra vnitra BB. Všichni ministři se na přijetí nového člena s chutí napili.

Poté již nastala samotná volba premiéra. Stávající premiér BB Filip Šádek ( který zastává i funkci ministra školství BB ) předstoupil před všechny ministry BB, aby oznámil ukončení svého funkčního období. Poděkoval všem, kromě ministra dopravy BB, který ho celý rok terorizoval a vyvíjel nekalé činnosti k jeho  svržení, nadával mu do potrata od opičí kurvy ( i když docela trefné, že ),  za spolupráci při rozvíjení organizace BB. Jako první kandidát se přihlásil Jan Mrzena – ministr financí BB a po něm věčný přitakávač Roman Hűbner – ministr obrany.  Tento, zdánlivě ničím nevyčnívající muž (a přitakávač ), se nezdál být větším konkurentem ministra financí. Ale opak byl pravdou.

                Volba nového premiéra byla tajná. Každý ministr napsal svůj hlas na hlasovací lístek, který byl vložen do těla hrošíka, Tímto mu děkujeme. „ Díky, hrošíku“. Ministr školství  se sám zvolil ( jak jinak ), že hlasy od všech ministrů  sečte a oznámí  výsledky. Volba byla napínavá do poslední chvíle. Před rozhodujícím hlasem byl stav 3:3 ( i když nevím, jak někdo mohl hlasovat pro toho přitakávače ). Poslední hlas rozhodl o zvolení Jana Mrzeny novým premiérem BB. Jak se později ukázalo, kdyby nebyl sobeček, tak by se premiérem nestal ( hlavně, že jím je ). Následně si všichni ministři BB připili na úspěšnou volbu. Ihned po volbě byl raut, kde byli švédské stoly a občerstvení. K poslechu a později i ke zpěvu hráli ministři školství a kultury. Obzvláště od ministra školství to byl kuriózní výkon, neboť ho neustále fyzicky obtěžoval ministr dopravy, též přezdívaný kamarádsky Billa nebo Čibo. Jeho obtěžování smrdutým doutníkem, pánvičkou a vším co měl po ruce bylo vytrvalé. Zábava byla opět skvělá, ministr práce opět jako první usnul, nový ministr vnitra, pro kamarády Drupi, se rychle opil a k překvapení ostatních ministrů, také poměrně brzy odpadl.

                Druhý den ráno odjela většina ministrů domů. Zůstali jenom nový premiér BB, bývalý premiér BB nebo-li ministr školství a ministr obrany. Premiér BB a ministr obrany našli nevypité zásoby z předešlého večera a začali vést  filozofické hovory, které byly na velmi vysoké úrovni. Ministr školství ale mezi ně také zapadl. Poté všichni odjeli domů.

  

Jan Mrzena:  Dobrá volba

Exkluzivní rozhovor BEZBAB DNES s novám premiérem BB

Kolín – Premiér BB přišel na naši schůzku v dobré náladě. Proto jsem toho využili.

Máte dobrou náladu, čím to je ?
Kdo by ji neměl, když jsem byl zvolen premiérem takové významné organizace, jako je BB team.

Jaké jsou Vaše pocity ?
Je to pro mě velká pocta a výsledek mé dosavadní práce v BB. Ve své skromnosti si myslím, že to byla dobrá volba.

 Jaké máme čekat Vaše první kroky ?
Nejprve bych chtěl poděkovat minulému premiéru Filipu Šádkovi za jeho činnost pro BB. Neměl jednoduché rozjet tuto organizaci a musel odolávat tlaku jiných ministrů, zejména ministra dopravy a mojí osobě. Ministr obrany stále jenom přitakával. Já bych chtěl pokračovat v započaté práci a udržet BB na vysoké úrovni.

Co jste připravil nového pro BB ?
Společně s ministrem školství jsme založili vlastní doménu www.bezbab.org. Každý ministr má svoji emailovou adresu ve tvaru ministr.xxxxx@bezbab.org.

 Kdy bude další setkání BB ?
To je samozřejmě důležitá věc. Další setkání ministrů BB bude od 25.- 27.4. 2003 v našem tradičním útočišti v Počátkách.

Chtěl byste našim ministrům něco vzkázat ?
Samozřejmě. Bezbáááááááááááááááááááááááááááb.