Hlášení agenta MO-BeBaTe

with Žádné komentáře

Č.j.: 23STB18/2001

Věc: hlášení o konspirační schůzce
Doba : 14.-16.9.2001
Místo: jižní část lesa u obce Počátky u Kraskova
Účastníci: Filip, Jan, Michal, Libor, Petr, Roman

Výše jmenovaný Filip vyjel z Kolína 14.9. v 15.18 vozem Ford Escort. Cestou se zastavil na blíže neurčeném místě v Čáslavi kde přisedl Petr. Potom spolu pokračovali do místa schůzky. Jan a já jsme se přesunuli z lokality Kolín 14.9. v 16.03. vozidlem Škoda Favorit. V místě schůzky jsme se sešli v 16.48.

(Dle ověření v archívu S*B vozidlo Ford bylo ukradeno 15.3.2001 nemohoucímu občanovi před starobincem v obci Roding nedaleko za hranicemi v NSR.)

Po příjezdu byla cca 2 hodiny imitována činnost v podobě odbahňování a přípravy na večeři. Sám jsem makal jako čert, aby ostatní nepojali podezření.

Celý večer jsem v rámci komunikace nezaznamenal protistátní jednání ani žádný rádiový ruch. Pouze na frekvenci cca 1.9 Hz začal někdo z budovy po 1 hodině ráno vysílat nesrozumitelné a zatím nerozkódované signály. Výkon vyzařovaných vln se měnil,ale byl poměrně vysoký.

15.9. ráno jsem vstal záměrně až jako druhý , aby se upevnila moje nenápadnost. Po několika hodinách vzájemného zpovídání s objektem „Filip“ jsem si šel srovnat na cca 2 hodiny myšlenky a připravit se tak na příjezd dalších dvou účastníků.

V této době navštívila sezení neznámá osoba ženského pohlaví (cca 130 let) přestrojená za houbařku. Tvářila se jako že je sousedka a že jde jenom kolem. Vzhledem k tomu, že se napila ohnivé vody beze změny obličejových rysů jsem pojal podezření . (Později v našem archivu jsem ji identifikoval jako 32 letého speciálně cvičeného kapitalistického agenta XJ3C)

Ve 12.17 mi byl podán údajný lék, ve kterém jsem bleskovým chemickým rozborem neodhalil žádné nežádoucí látky.

Ve 14.32 přijeli vozidlem Daewoo Nubira objekty Libor a Michal. Kromě jiného vynesli z vozidla dva podezřelé předměty: Nerezový kvádr poměrně značné hmotnosti, který byl maskován do podoby výčepního zařízení. Přesto jsem ho však jednoznačně určil jako vysílačku. Druhý předmět taktéž velice hmotný byl ve tvaru stříbrného válce. Jeho totožnost jsem však určil až následující den.

Vzhledem k tomu, že jeho hmotnost se snížila během noci o cca 30 kg a dále proto, že byl propojen s vysílačkou kabely šlo jednoznačně o akumulátory k uvedené vysílačce. (Jejich vybití odpovídá snížení hmotnosti).

Ani tento den však nepřinesl dostatečné důkazy o konspiraci, neboť byl velice umně zastírán mnoha poměrně běžnými činnostmi : grilováním, konzumací tekutin různé konzistence a chuti, hraním na kytary na flétnu a především všeobecným veselím. Některé činnosti však na nezákonnou činnost částečně poukazovali: fotografování, natáčení na videokameru a především pak vzdálení se objektů Michala a Petra na blíže neurčené místo. K této skutečnosti bych rád uvedl, že jmenovaným jsem pochopitelně nasadil odposlouchávací zařízení, toto však po několika okamžicích přestalo fungovat vlivem pádu jmenovaných do přírodní vodní nádrže Peklo u obce Kraskov. Po návratu jmenovaných z akce, tito mluvily pro mě nesrozumitelnou řečí. Domnívám se tedy, že chtěli sdělit zjištěné informace pouze některému z objektů schůzky.

Další činnost se nevymykala těm které jsou muži prováděny bez přítomnosti osob ženského pohlaví.

16.9. v dopoledních hodinách odjeli Michal a Libor tam odkud přijeli. Ostatní (tedy i já) jsme zakončili akci odpoledne 16.9. Cestou se nestalo nic, kromě toho, že objekty Filip a Petr s kradeným vozidlem Ford nám zmizeli z dohledu a jejich další činnost tohoto dne nejsem schopen určit.

 

Závěr :

Jako klíčovou osobu této akce bych určil „ Michala“. Pro jmenovaného jako by se celá akce připravovala. Dokazoval to jeho pozdní příjezd, předčasný odjezd, simulace hry na flétnu a především jeho důležitá schůzka v campu , kam ho doprovázel Petr (specialista pro kódovanou řeč a nejspíš i Michalova ochranka)a dále pak schůzka s již zmiňovaným agentem XJ3C . Neméně důležitým byl jistě „Libor“, který měl budit dojem Michalova řidiče, ale i on byl nepochybně platným členem skupiny . Tento uměl totiž prokazatelně nejlépe zacházet s vysílačkou a vzhledem k jeho důchodovému věku byl jistě nejzkušenějším z celé skupiny.

„Filip“ byl dělníkem a mystifikátorem celé akce, měl na starost rekognoskaci terénu a zametání stop. Důkazem byla jeho dokonalá orientace v terénu a především v objektu budovy.

P.P. si udržoval při průběhu celé akce dokonalý přehled (nejspíš aby i on mohl po skončení akce podat hlášení).

U „Jana“ si nešlo nevšimnout jeho výcviku, kdy si po celý víkend kryl s nadhledem záda sezením převážně v rohu, nebo ke zdi a vždy měl připravenu alespoň jednu únikovou cestu.

 

Vážení nadřízení za uvedené dva dny jsem sice zjistil hovno o tom co by vás zajímalo, zato jsem si však užil spoustu legrace za vaše prachy .

 

S pozdravem agent MO-BeBaTe